112171_feature-fig4-catalyst-280_tcm18-202715

Reciclarea catalizatorului

 

Pentru reciclarea ecologica a catalizatorilor, un centru reciclare catalizatoare certificat de gestionare a deseurilor este specializat in recuperarea catalizatorilor care contin metale pretioase. Cu un convertor catalitic al vehiculului, emisiile poluante din gazele de esapament sunt reduse si se respecta valorile limita ale gazelor de esapament. Catalizatorii contin metale pretioase pretioase si ceramica. Metalele pretioase continute in acesta filtreaza mai rapid poluantii din gazele de esapament si dizolva compusii toxici in convertorul catalitic.

Convertoarele catalitice auto si catalizatoarele de control al emisiilor contin platina, paladiu si rodiu. Aceste metale pretioase pot fi recuperate in instalatia de reciclare a metalelor pretioase prin reciclarea catalizatorului intr-un mod ecologic. Materiile prime valoroase pot fi recuperate, mai ales atunci cand se elimina in mod corespunzator convertoarele catalitice si resturile electronice.

Prin expunerea materialelor din carcasa convertorului catalitic, este posibila separarea materiilor prime individuale. Ceramica si metalele pretioase integrate in carcasa metalica sunt separate, macinate si apoi reciclate. Acest lucru consuma mult timp, dar economiseste energie si este, de asemenea, amabil cu mediul.

Cu reciclarea catalizatorului ecologica  , se contribuie pe termen lung la asigurarea faptului ca metalele pretioase raman disponibile in mod durabil ca materii prime. Desigur, se vor primi documentele de eliminare necesare ca certificat de preluare sau dovada a eliminarii.

umparam catalizatoare

Compania este specializata in reciclarea catalizatorilor . In calitate de companie certificata de eliminare a convertoarelor catalitice, se ocupa de recuperarea profesionala a metalelor pretioase din produsele de curatare a gazelor de esapament. Cu tehnologii de ultima generatie, compania de reciclare, recicleaza catalizatori ceramici si metalici intr-un mod ecologic.

Odata cu achizitionarea catalizatorului , catalizatorii uzati sunt defalcati in componentele lor si reciclate profesional. Cu  reciclarea catalizatorului  , se dispune de catalizatori auto, filtre de particule de funingine, catalizatori pentru camioane si catalizatori industriali. Atunci cand se recupereaza metale pretioase din materiale de reciclare, ceramica industriala si deseuri electronice, furnizeaza pentru industrie materii prime de urgenta, precum aur, argint, platina, paladiu si rodiu.

Mai exista de asemena situatii diferite. La un moment dat a sosit momentul in care masina, vehiculul care a fost alaturi de ani de zile si in care s-a petrecut mult din viata, trebuie trimis la curtea de gunoi. Convertorul catalitic si-a facut treaba in sistemul de evacuare fara ca soferul sa fi observat vreodata. Zilele in care evacuarea avea un miros neplacut au disparut de mult de cand combustibilul a fost desulfurat. Multi oameni cred ca convertorul catalitic filtreaza gazele de esapament si filtrul de funingine. Dar acest lucru nu este adevarat. Convertorul catalitic contine elemente valoroase care provoaca si / sau accelereaza reactiile chimice fara a lua parte la ele. Cu convertoarele catalitice cu 3 cai conventionale, oxizii de azot (NOx) sunt transformati in azot si oxigen prin reducere, iar hidrocarburile nearse (HC) si monoxidul de carbon (CO2) sunt transformate in dioxid de carbon si apa prin oxidare.

Elementele continute in Kat in cantitati foarte mici, precum platina, rodiu si paladiu, sunt foarte valoroase.